31 aug 2015 - 12:49

Svenskt intåg på Keiser University

AISS hjälpte i år fyra svenskar till Keiser University som ligger i West Palm Beach i Florida. Keiser University bytte nyligen namn från Northwood University har länge haft en starkt influerad trupp av framförallt svenska tjejer.  I år fick dock även herrlaget svensk representation. Keisers damlag värvade till sig Ebba Blomqvist, Karolina Broman och Selma Larsson. Herrlaget signerade försvararen Oscar Petersson.

Ebba Blomqvist är en Skövdetjej född -96 som spelat för Falköpings KIK i Division 1. Hon har en imponerande meritlista och representerat Sverige i EM-kvalgruppen 2012.

Karolina Broman har direkt gått in och tagit en plats i mittlåset i försvaret. Karolina är fysiskt spelare på 178cm född -96 som spelat för Linköpings FC hemma i Sverige.

Selma Larsson har även hon spelat för Linköpings FC som yttermittfältare ovh är född -96.

Alla dessa tre tjejer kommer in i ett fotbollsprogram som de senaste åren har varit mycket framgångsrikt. I helgen spelade man mot University of Mobile från Alabama vilken var utsedd till Game of the Week i NAIA och sändes live. Man förlorade prestigemötet med 1-2 och nästa match är mot Georgia Gwinnett College. Den spelas på fredag hemma i West Palm Beach. I Georgia Gwinnett finner vi två andra AISS-tjejer, det blir ett riktigt spännande svensk prestigemöte!

Oscar Petersson tog inte lång tid på sig att presentera sig för Keisers studenter. I träningsmatch mot Florida National nickade Oscar in bollen i mål efter Thomas Dawson slått ett inlägg från högerkanten, matchen slutade 2-2. Nu helgen spelade man också match som man tyvärr förlorade med 1-2 mot Texas Wesleyan University. Dock stod Oscar för en fin assist till Keisers enda mål som gjordes av Ben Frogner ifrån Norge. Ingen dålig start på säsongen för Oscar! Oscar kommer för övrigt ifrån Linköping och är född -96. Han spelade i Sverige för Malmslätts AIK i division 4 elit.

Ett stort lycka till i höst önskar AISS, både till er nämnda och övriga AISS spelare på Keiser University!  

Om du är sugen på ett liknande äventyr med fotboll eller någon annan idrott i kombination med studier precis som dessa, gör en intresseanmälan så berättar en AISS-representat mer om dina möjligheter http://aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa

De svenska nyförvärven!

#10 Ebba Blomqvist, Keiser University

#4 Karolina Broman, Keiser University

#13 Selma Larsson, Keiser University

#2 Oscar Petersson, Keiser University

Länkar:

Keiser artikel från förlusten mot TWU i helgen http://kuseahawks.com/news/2015/8/28/MSOC_0828151857.aspx?path=msoc

Keiser artikel från lika matchen mot Florida National http://kuseahawks.com/news/2015/8/28/MSOC_0828151857.aspx?path=msoc

Keiser Womens Team Roster http://kuseahawks.com/roster.aspx?path=wsoc