21 okt 2014 - 15:17

Stefan Stojkovics Kentucky tar ännu en stor skalp!

Kentucky University, som spelar i NCAA Division 1, mötte i lördags New Mexico University (rankade #9 i landet). Redan i den 31a minuten vände och vred Stefan Stojkovic ut och in på sin försvarare i offensivt straffområde. Sedan levererade han en chip-pass diagonalt över försvararna och till en fri Justin Laird som bände bort bollen upp i det bortre krysset. Det var ett riktigt klassmål som räckte för att Kentucky Wildcats skulle vinna den prestigefulla matchen och ta ännu en stor skalp. Detta var tredje gången denna säsong som Kentucky lyckats slå ett lag som är rankat Top 25 i NCAA D1. Segern betydde också att man gick upp i ledning i den conference som man tävlar i. Det är den 4e raka vinsten och man är nu obesegrade de senaste 6 matcherna. Såhär säger huvudcoach Johan Cedergren,

"The play in midfield and our possession and switching the field was spectacular. I think it kind of sums up how we scored the goal. With Stefan (Stojkovic) turning their defender inside out and then Justin with a little bit of pre-movement to get the defender to bite that he's going to go across; then he stays. A one-time volley that was just a really spectacular goal."

För att se hela intervjun med coach Cedergren och Stefans assist så följ länken som finns längre ner I artikeln. Nästa match spelar Stefan och hans Kentucky University mot University of South Carolina på lördag borta I Columbia, South Carolina. Det är riktigt roligt att vi på AISS fått hjälpa Stefan iväg på det här äventyret och kul att det går så bra. Lycka till på lördag! 

#28 Stefan Stojkovic, University of Kentucky

Team line-up, University of Kentucky

Länkar:

Intervju med huvudcoach Johan Cedergren + Stefans assist https://www.youtube.com/watch?v=o9pE-8fclMc

Intervju med matchhjälten Justin Laird https://www.youtube.com/watch?v=1x7BWTxGxg8