1 sep 2015 - 08:06

Ny svensk på Maquette University

Marquette University är en skola som AISS de senaste åren haft en nära relation med. Detta är bland annat skolan dit Axel Sjöberg valde att åka och även blev draftad ifrån direkt till MLS-klubben Colorado Rapids. Idag ställs han i matcher emot spelare som David Villa, Frank Lampard, Steven Gerrard, osv. Marquette är en skola med drygt 8,000 studenter som spelar i NCAA Division 1 och ligger i Milwaukee, WI.

Till årets upplaga av Marquette Golden Eagles herrfotbolsllag ser vi Falkenbergskillen Jesper Larsson med i truppen. Jesper har representerat Falkenbergs FFs U19 lag och var där en drivande mittfältsdirigent med sitt tvåvägsspel. Han bestämde sig att åka till USA och spela fotboll och studera efter att ha varit med på AISS årliga Showcase på Borås Arena dit även Marquette University kom för att scouta honom. MU har ett otroligt proffsigt upplägg och toppmoderna faciliteter, det är en bra miljö för spelare att ta nästa kliv i karriären. I söndags spelade man mot University of Portland, det blev vinst med 4-2. Jesper fick starta andra halvlek och tog ca 55 sek på sig innan han assisterade C. Nortey ifrån Ghana som satte bollen i mål. Matchen sändes live via Marquettes stream, se bland länkarna nedan om du vill titta på kommande matcher. Imorgon går laget in i Milwaukee Cup.

Stort lycka till Jesper med både fotboll och studier önskar AISS! Ska bli kul att följa dig och MU Golden Eagles i höst.

Om även du som läser detta tycker att AISS Showcase låter roligt eller kanske bara vill ha mer information om hur allt går till med studier och idrott i USA på universitet, gör en intresseanmälan http://www.aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa

#14 Jesper Larsson, Marquette University

Länkar:

AISS Showcase 2015 http://aiss.nu/formular/showcase

Marquette University Men´s Soccer http://www.gomarquette.com/sports/m-soccer/marq-m-soccer-body.html