3 sep 2015 - 10:51

Norrköping kommer till Georgia

Till höstterminen och även fotbollssäsongen reste totalt fyra stycken AISS-spelare till Georgia Gwinnett College i Lawrenceville, GA. Två stycken tjejer och två stycken killar, samtliga ifrån Norrköping! Norrköping har också levererat då både dam,- och herrlaget inlett sina säsonger riktigt bra med majoriteten av vinster. GGC tävlar i NAIA och har över 10,000 studenter.

Stina Anderson spelade för IFK Norrköpings DFK i Division 2 som innermittfältare. Hon reste tillsammans med kompisen Ellinor Bertilsson som spelade för Tranås FF/Torpa AIS och även dom i Division 2 som mittback. Tillsammans ville dom bege sig iväg på ett fotbollsäventyr i väst och kombinera det med universitetsstudier. Bägge två har direkt tagit sig in i startelvan de inledande två matcherna som båda har vunnits. Chris Kouns som är ny head coach för laget har höga ambitioner för sitt lag vilket är något som märks nationellt. I 2015 NAIA Preseason Top 25 Poll har man nu börjat motta röster för att vara bland de 25 högst rankade programmen i landet. 

Till herrlaget anslöt sig radarparet Christoffer Andersson och Andreas Ytterström. Bägge två var med på AISS årliga Showcase på Borås Arena och visade upp sig. Christoffer har representerat IFK Norrköpings ungdomslag och har under senaste åren brottats med knäskador som hindrat honom från spel. Nu har Christoffer en möjlighet att nå nya mål i USA för GGC Grizzlies. Andreas spelade i Sverige för Lindö FF i Division 3 som en offensiv mittfältare och är en frejdig spelare som också direkt gjort intryck i sitt nya lag. Laget har vunnit tre av fyra matcher och man spelade lika mot Davenport University. Det är verkligen inte fy skam då Davenport förra året tog hem hela NAIA National Tournament. I NAIA Preseason Top 25 Poll är GGC rankade på 13e plats i landet. 

Vi på AISS vill önska samtliga och GGC Grizzlies en lyckad fotbollshöst!

Om du vill veta mer om studier/fotboll i USA eller AISS Showcase, gör en intresseanmälan! http://www.aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa   

#15 Stina Andersson, Georgia Gwinnett College

#5 Ellinor Bertilsson, Georgia Gwinnett College

#12 Christoffer Andersson, Georgia Gwinnett College

#22 Andreas Ytterström, Georgia Gwinnett College

Länkar:

Georgia Gwinnet Women's Roster http://www.grizzlyathletics.com/roster/0/7.php

Georgia Gwinnett Men's Roster http://www.grizzlyathletics.com/roster/0/4.php

NAIA Women's Preseason Top 25 Poll http://www.naia.org/ViewArticle.dbml?&DB_OEM_ID=27900&ATCLID=210276587

NAIA Men's Preseason Top 25 Poll http://www.naia.org/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=27900&ATCLID=210276489