23 okt 2015 - 11:32

Johanna Nilsson – Northeast-10 Rookie of the Week

American International College har under hösten haft en riktigt fin säsong. Man har lyckats vinna 10 matcher och är obesegrade under de senaste 9 omgångarna. Laget spelar med självförtroende och en stor del av det har den svenska AISS-trion bidraget med. I startelvan hittar vi Johanna Nilsson, Linnea Herbertsson och Emilia Hed. Både Johanna och Emilia hjälpte AISS över till USA denna höst medans det är Linneas andra år för AIC Yellow Jackets. AIC är en skola som tävlar i NCAA Division 2 och ligger i Springfield, MA. 

Johanna har den senaste tiden individuellt haft ett mycket imponerande facit och blivit utsedd till Northeast-10 Rookie of the Week. Mot Mercy College satte Johanna det enda och avgörande målet. Matchen spelades den 12 oktober. Hon fortsatte sedan i samma stil. I matchen mot Saint Anselm College passade Johanna Nilsson på att bli matchvinnare igen när laget vann med 2-1 hemma förra lördagen. Johanna kommer ifrån Ulricehamn och spelade i Sverige för Nittorps IK i Division 1. Grymt jobbat!

Linnea Herbertsson är en Boråstjej som spelat för IFK Örby i Division 1 och Emilia Hed för Gagnefs IF i Division 2.

AISS önskar ett stort lycka till nu till AIC Yellow Jackets och svensktrion, snart drar det ihop sig till Conference Tournment och då det riktiga allvaret börjar!

Om du tycker att college/universitet i USA kombinerat med din sport låter intressant. Gör då en intresseanmälan så berättar vi på AISS mer om just dina möjligheter! http://www.aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa

#9 Johanna Nilsson, #10 Linnea Herbertsson, #11 Emilia Hed, American International College

Länkar:

AISS Showcase http://www.aiss.nu/formular/showcase-2811-15

AIC hemsida https://www.aic.edu/

AIC artikel http://www.aicyellowjackets.com/news/2015/10/19/WSOC_101915WeekSevenNE10...

Northeast-10 Week 7 Awards http://static.psbin.com/2/l/74a0yp1j6kege7/Women-s_Soccer_Report_Week_7....