9 jan 2015 - 09:50

Johanna Jönsson - CCAC All-American 2nd Team

Johanna Jönsson ifrån Ronneby kom till Robert Morris University i Chicago i höstas som freshman (förstaårselev). Hon har gjort avtryck direkt och visade sin kompetens på planen genom att få utmärkelsen som CCAC Offensive Player of the Week i början av säsongen. Hon har hela tiden varit en tongivande spelare för laget och en spelare som coach Kurt Melcher har kunnat förlita sig till. 

I Sverige hade hon de senaste åren spelat ytterback men hon blev omedelbart omplacerad som forward och yttermittfältare i USA. Det verkar inte ha varit något dumt beslut. Johanna har efter säsongens slut blivit uttagen i CCAC All-Conference Second Team. Hon är en av tre förstaårsstudenter som lyckats med den här prestationen i år, mycket imponerande!

Johanna spelade totalt 19 matcher i år för RMU Eagles och gjorde på det 7 mål och 1 assist, alltså 15 poäng totalt. Tillsammans med senior (sistaårsstudent) Tavia Anderson som blev uttagen i CCAC All-American First Team var de två de enda från Robert Morris som fick denna fina utmärkelse.

Robert Morris University är en skola som tävlar i NAIA och ligger i downtown Chicago. Skolan har ca 5,000 studenter och man brukar säga att downtown är skolans eget campus. Om du som Johanna är intresserad av att testa vingarna i USA är du välkommen att göra en intresseanmälan till AISS så går vi igenom just dina möjligheter: http://aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa  

Bra jobbat och grattis Johanna önskar AISS! 

Från vänster: #4 Tavia Anderson, #2 Johanna Jönsson (Robert Morris University)

Länkar;

RMUs artikel http://www.rmueagles.com/article/1066.php

CCACs artikel http://www.ccacsports.com/awards/13/3.php