16 feb 2015 - 10:14

Eric Gunnarsson - SoCon All Freshman Team

En spelare som gjorde avtryck under höstsäsongen var Falkenbergssonen Eric Gunnarsson. Efter att ha hållit en hög nivå under hela säsongen blev han uttagen i All-Southern Conference Freshman Team. Eric har spelat i alla 19 matcherna under säsongen för UNCG Spartans och har gjort två mål och två assist. Han har varit en viktig kugge i lagbygget och spelat främst som balansspelare på mitten men även mittback som han även gjorde hemma i Falkenberg.

AISS hjälpte Eric iväg till fotboll och studier i USA hösten 2014. Allt började med att han deltog i vårt årliga Showcase där hjulen sattes i rullning. Han valde att spela för University of North Carolina at Greensboro som är en NCAA Division 1 skola med ca 15,000 elever. Eric spelade tidigare i Falkenbergs FF U19 lag och tog möjligheten tillsammans med sin vän Jesper Larsson som åkte till Marquette University i Wisconsin.

Även du som funderar på vad du vill göra efter studenten eller redan har tagit den har möjligheten att åka till USA för fotboll och studier. Vi på AISS berättar gärna mer om hur det skulle gå till. Gör en intresseanmälan på vår hemsida så hör vi av oss till dig! http://www.aiss.nu/intresseanmalan/idrotta-i-usa

Grymt jobbat Eric, vi ser fram emot att följa din fortsatta universitetskarriär! 

4:a från vänster: #3 Eric Gunnarsson, UNCG (På bilden är andra spelare i UNCG som också mottog olika utnämningar)

Länkar:

UNCGs artikel http://www.uncgspartans.com/ViewArticle.dbml?SPSID=810408&SPID=137643&DB...

SoCons artikel http://www.soconsports.com/ViewArticle.dbml?SPSID=22054&SPID=1797&DB_LAN...