29 okt 2014 - 09:24

CSU Los Angeles når historisk ranking

California State University of Los Angeles har gått otroligt bra under hösten. Tack vare detta har laget nått sin bästa nationella ranking i skolans historia. Efter att ha varit iväg på resande fot och vunnit mot CSUEB och spelat lika mot CSU Stanislaus tog man sig till en imponerande 5e plats på National Soccer Coaches Association of America/Continental Tire poll som släptes i tisdags.

Man har redan säkrat segern av sin Conference, något man inte lyckats med sedan 2009. I och med den oavgjorda matchen mot Stanislaus bröts segersviten på 8 matcher men man är fortfarande obesegrade i de senaste 11 matcherna.  Detta resultat ger förmånen att vara seedad bland de sex lag som gått vidare till CCCAA Conference Tournament och man går direkt in i semifinalen mot Stanislaus på fredagen den 7e november.

En stor del av lagets framgång står AISS-studenten Amalia Arvidsson för som leder skytteligan både för laget och i sin CCCAA Conference. Hon har totalt gjort 10 mål och 2 assist vilket innebär 22 poäng. Hon är 11e bäst i landet räknat i avgörande mål för sitt laget vilket är 5 stycken. Hon har även under hösten blivit utsedd till Offensive Player of the Week i CCCAA. 

Vi på AISS önskar Amalia och CSULA Eagles ett stort lycka till de kommande veckorna!   

(Till höger) #16 Amalia Arvidsson, California State University of Los Angeles

Länkar:

CSULAs artikel om ranking http://www.csulaathletics.com/news/2014/10/28/WSOC_1028144201.aspx

CCCAA Offensive Player of the Week http://www.csulaathletics.com/news/2014/9/30/WSOC_0930144202.aspx