15 jan 2015 - 10:57

Axel Svensson ledde UTB nästan hela vägen

En målvakt som har gjort ett helt utmärkt jobb mellan stolparna denna höst är Axel Svensson. Han gjorde detta så pass väl att hans University of Texas at Brownsville gick hela vägen till NAIA´s National Champion Final Game. Väl i final räckte det inte hela vägen då man förlorade mot Davenport University med 1-2 på övertid. Men en minst sagt rysare till final var det!

I NAIA finns det totalt 197 skolor och utav alla dessa så slutade alltså UTB Ocelots som nummer 2, mycket bra gjort! Axel är en business major som nu går sitt sista och fjärde år på universitet i USA. AISS hjälpte honom till Texas 2011 och under den här tiden har Axel utvecklats till en mycket bra målvakt som varit given i målet hela säsongen. Under säsongen hade Brownsville Ocelots en otrolig svit på 24 vunna matcher och 1 förlorad. Att leda sitt lag till sådana framgångar under sitt sista år är ett mycket fint sätt att avsluta sin college karriär på. Men vi hoppas att få se mer av Axel på annat håll i framtiden.

University of Texas at Brownsville ligger i södra Texas precis vid Mexikanska Gulfen och har ca 7,500 studenter. Under de senaste åren har man hela tiden lyckats hålla en hög standard på fotbollen. Tidigare studenter som AISS även hjälpt hit är Robin Ejdeholm och Fredrik Ekvall som nu bägge två spelar Division 1 fotboll hemma i Sverige efter 4 års studier och fotboll. Även Aron Ekberg eller mera känd som AronChupa var i Texas en sväng under 2011.    

Grymt bra gjort Axel önskar AISS! 

#1 Axel Svensson, University of Texas at Brownsville