21 jan 2015 - 13:11

AronChupa i USA

Att man kan lyckas fotbollsmässigt genom att välja college/idrott i USA är det ingen tvekan om. Men det går även att nå framgång på andra plan. Någon som gjort detta och slått igenom med buller och bång i hela Norden är Aron Ekberg, eller mer känd som AronChupa.

AISS hjälpte 2011 Aron iväg till USA, han åkte till University of Texas at Brownsville. Därifrån hjälpte vi honom vidare till Academy of Art University i San Fransisco där Aron fortsatte studera marknadsföring. Men musiken låg alltid nära till hands och tog upp mycket av hans fritid.

Som fotbollsspelare fostrades Aron i IF Elfsborg som yttermittfältare innan han bestämde sig för att byta miljö. Han var framgångsrik på planen både i Texas och i Kalifornien. Under 2012 var han AAUs främste poängspelare och startade 16 av 18 matcher.

Hemma i Sverige slog Aron igenom 2012 som producent med hiten ”Albatraoz” av gruppen med samma namn. Samtidigt som gruppen turnerade land och rike med sin mega hit började Aron sin singelkarriär under artistnamnet AronChupa. Hans första singel ”I´m an Albatraoz” som soloartist har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify och toppat de flesta listorna runt om i norden.

AISS tycker att det är grymt roligt att det gått så bra. Vi tror att man kan lyckas med det mesta genom att utmana och tro på sig själv och gå sina egna vägar, precis som Aron gjorde. Studier och idrott i USA kan vara ett sätt att göra detta på.

Grattis igen Aron till en lyckad musikkarriär och AISS ser fram emot många flera hits i framtiden!  

Aron Ekberg eller mera känd som AronChupa

Länkar:

AronChupas officiella Facebook sida https://www.facebook.com/aronchupaofficial/info?tab=page_info