30 dec 2014 - 10:22

2014 C-USA All Freshman Team

Två spelare som verkligen visat framfötterna under hösten säsong är Stefan Stojkovic (University of Kentucky) och Petter Riedel (Florida Atlantic University). Detta har belönats med att de bägge två blivit uttagna till 2014 C-USA All Freshman Team.

Stefan Stojkovic kom in som ett frågetecken i University of Kentuckys trupp men har gått från klarhet till klarhet i en hård konkurrens. Han har bevisat att han är att räkna med för coach Johan Cedergren inför nästa säsong och har klivit fram och gjort mål i viktiga matcher. Forwarden som bland annat spelat för både Halmstad BK och Varbergs BOIS i Sverige har spelat totalt 1,247 minuter för Kentucky Wildcats.

Petter har varit en viktig pjäs i FAUs defensiv då han fungerat både som defensiv mittfältare och mittback. Han har totalt startat 13 av 15 matcher och spelat 1,127 minuter. Petter utlyste sig särskilt i den tuffa matchen, faktiskt mot Kentucky, då man lyckades få ett lika resultat (0-0) när Kentucky tryckte på. FAU inte haft några större framgångar och en rätt tuff höst med 13 förluster, 1 vunnen och 2 oavgjorda matcher. Petter har alltså trots detta ändå fått denna hedervärda utmärkelse, det säger en hel del hans insatser! Petter som lämnade Djurgården och Stockholm i höstas kan känna sig mycket nöjd med sin egen prestation i höst.

Bra jobbat bägge två hälsar AISS!

Från vänster: Stefan Stojkovic (University of Kentucky), Petter Riedel (Florida Atlantic University)

Länkar:

C-USAs artikel http://www.conferenceusa.com/sports/m-soccer/spec-rel/111114aab.html

Kentuckys artikel http://www.ukathletics.com/sports/m-soccer/spec-rel/111114aaa.html

Florida Atlantics artikel http://www.fausports.com/sports/m-soccer/spec-rel/111114aaa.html